U trendu

Skandal: Fudbalski klub istupa iz Super lige?

Fudbalski klub Bačka iz Backe Palanke zakazao je za 30. mart vanrednu sednicu Skupštine na kojoj će razmatrati istupanje iz Superlige zbog, kako se navodi u saopštenju, nepripadanja sistemu FSS u kojem je sudija iznad propisa i nedodirljiv.

Ujedno, svi rukovodioci će podneti ostavke, a klub će povući svog predstavnika Marjana Rnića iz svih organa FSS.

Do kulminacije nezadovoljstva debitanta u Superligi došlo je nakon utakmice protiv Radničkog iz Niša (1:2) minulog vikenda i suđenja glavnog arbitra Bojana Nikolića.

„Nama u klubu nije najveći problem suđenje Nikolića, već način na koji je to radio smejući se u lice igračima, nazivajući ih seljacima, malim ljudima uz opaske tipa: Šta vi hoćete, ja idem da sudim U17, vi ste samo prolazna stanica, nema šanse da uzmete ni bod. Minut pre kraja utakmice sudija Nikolić je došao do igrača Bačke Bajića i rekao mu: „Ti imaš tri kartona, evo ti i četvrti da ne igraš sledeću utakmicu“, ističe se u saopstenju kluba.

Iz Backe Palanke se nadaju da će ovakva odluka ne samo da zabrine FSS već i UEFA.

„Verovatno će naš postupak naterati sve da shvate da ovo što se radi nije normalno i primereno i da nema unapred dobijenih i izrežiranih utakmica. Sudijske greške su normalna pojava, ali raditi nešto ovako smišljeno je nedozvoljeno, ne samo po pravilima fudbalske igre, već je krajnje nemoralno i neprihvatljivo po bilo kojem kodeksu ponašanja. Čovek je pokazao neviđeni cinizam i potcenjivački odnos prema našim igračima“

„Nadamo se da će naša odluka da svi odemo iz kluba i napustimo takmičenje doneti dobro našem fudbalu, jer igraće se fudbal u Bačkoj Palanci i u nižem stepenu takmičenja, pa bila to Srpska ili Vojvođanska liga. Jednako bismo se loše osećali da je neko ovako sudio i u našu korist, niti to tražimo, niti nam to pada na pamet, niti mi ucenjujemo Savez da kazni sudije ove utakmice. To treba da bude odluka sudijske komisije. Nas samo interesuje kakve će posledice izazvati njihove odluke i kakva će se poruka poslati sportskoj javnosti“.

Iz Backe poručuju da više neće izlaziti u javnost sa saopštenjima jer reprezentacija Srbije igra jednu od najbitnijih utakmica u kvalifikacijama sa Gruzijom, a interes reprezentacije nam je iznad klupskog interesa, što ne znači da ovakve stvari treba da se guraju pod tepih.

„Skupština kluba je organ koji će odlučiti o daljoj sudbini kluba, upravi, o tome da li nastaviti takmičenje ili ne, a na FSS je tu da se uhvati u koštac sa ovakvim ljudima, koji po našem mišljenju ne pripadaju fudbalu. Neka nam je svima Bog u pomoći, a za glavnog sudiju ne možemo da kažemo “Oprosti mu Bože, on ne zna šta radi“, jer smo mišljenja da je odlično znao šta i kako radi“.

Bačka se posle 27 odigranih kola u Superligi Srbije nalazi na 13. mestu sa 24 boda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.