Skandal na US openu: Serena Vilijams napravila haos u finalu (video)

Jedna od najboljih teniserki svih vremena Serena Vilijams napravila je pravi skandal u finalu US Opena, prenose sportski mediji.

Amerikanka je u drugom setu prilikom komunikacije sa svojim trenerom, koja je zabranjena na ovom turniru, opomenuta od strane glavnog sudije Karlosa Ramosa.

Serena je tvrdila kako je to bila sudijska greška i da je bez razloga opomenuta, a onda je usledila nova opomena i kazna za Serenu. Posle izgubljenog poena i brejka za Osaku, Serena je od besa polomila reket, a sudija ju je po poravilima turnira kaznio sa jednim izgubljenim poenom.

To je kod Serene izazvalo pravi haos, a Amerikanka nije mogla da ćuti. Prišla je sudiji i počela ozbiljnu raspravku sa njim. Vikala je Vilijamsova iz sveg glasa, a onda je arbitra nazvala lopovom zbog uzetog poena.

Kada je svima delovalo da se situacija smirila, Serena nije mogla da se zaustavi. Igra se nastavila, Serena je osvojila gem na svoj servis, a onda je usledilo novo vređanje od strane Amerikanke.

Arbitar Ramos više nije mogao da je sluša i odlučio je rigorozno da je kazni – jednim poklon gemom za Japanku. Serena je odmah zatražila da razgovara sa supervizorom, ali to nije imalo efetka.

Od besa, Vilijams je počela da plače, a supervizor joj je objašnjavao kako ništa ne može da promeni i da je to definitivna odluka. Nije mogla Amerikanka da se pomiri sa ovom odlukom, a sve to je iskoristila Osaka koja je osvojila gem na svoj servis i tako došla do trofeja na US Openu. Meč je okončan rezultatom 2:0 (6:2, 6:4) u korist Naomi.

Osaka je prva teniserka iz Japana koja je osvojila Gren Slem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.