U trendu

Skandal u najavi: Slovenci razmiĆĄljaju da napuste EP zbog sudija

Rukometna reprezentacija Slovenije razmiơlja da se povuče sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj nezadovoljna sudijskim odlukama, posebno u jučeraơnjem remiju protiv Nemačke (25:25) u Zagrebu.

Evropska rukometna federacija (EHF) odbila je danas ĆŸalbu Slovenaca i registrovala utakmicu postojećim rezultatom, nakon ĆĄto su su litvanske sudije nekoliko sekundi preka kraja doneli odluku da BartoĆĄeku daju crveni karton jer je bio u krugu centra i sedmerac kao kaznu koji su Nemci iskoristi za izjednačenje.

Sudije su 10 minuta gledale video snimak i donele kontroverznu odluku, posle čega je selektor selekcije Slovenije Veselin Vujović revoltiran stao na gol da brani sedmerac.

Predsednik Slovenačkog rukometnog saveza Franjo Boninc i saradnici odlučiće uskoro da li će napraviti radikalan potez i napustiti Zagreb uoči poslednjeg meča prve faze Evropskog prvenstva.

Slovenija posle dva meča ima samo jedan bod, uz remi sa Nemačkom izgubila je od Makedonije (25:24) kada je Vujović takođe imao mnogo primedbi na suđenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.