U trendu

Skola: Kampaco je doneo najbolju odluku prelaskom u Crvenu zvezdu

MADRID – Bivši argentinski košarkaš Luis Skola izjavio je da ga prelazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu nije iznenadio, prenosi španski sportski list Marka.

Argentinski plejmejker je u beogradski klub stigao u decembru 2022. godine, ali je zbog kazne Evrolige u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju zaigrao tek početkom marta.

“Nije me iznenadio Kampaco, ne znam zašto se to smatra kontroverznom odlukom. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u ovom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ekipa ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra“, izjavio je Skola.

Dodaje da igrači iz Argentine imaju tendenciju da se „zatvore“ u dve ili tri sredine koje im odgovaraju.

„To značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove. Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike“, zaključio je Skola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar