U trendu

Skupština OKS: Plesni i Skejtbord savez novi članovi

ZRENJANIN – Druga redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) održana je danas u prostoru Barokne sale u Gradskoj kući u Zrenjaninu, saopšteno je iz OKS.

Shodno izmenama u sportskom programu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, u članstvo OKS primljeni su Plesni savez Srbije i Skejtbord roler federacija Srbije, kao nadležni granski savezi za brejkdens i skejtbording.

„Shodno odlukama koje su donete na Sesiji Međnarodnog olimpijskog komiteta kojima su brejkdens i skejtbording uvršteni na program Olimpijskih igara Pariz 2024, na današnjoj sednici Skupštine doneta je odluka da se u članstvo OKS prime Plesni savez Srbije i Skejtbord Roler federacija Srbije. Takođe, u skladu sa odlukama MOK – a da se karate, bejzbol i softbol izuzmu sa programa OI Pariz 2024, danas je Skupština donela odluku da Bejzbol savez Srbije, Softbol savez Srbije i Karate federacija Srbije prestaju da budu članovi Olimpijskog komiteta Srbije“, navodi se u saopštenju OKS.

Usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2021. godinu, kao i finansijski plan i plan rada za 2022. godinu.

Sednici Skupštine OKS prisustvovao je veliki broj gostiju, kao i osvajači olimpijskih medalja iz Zrenjanina Branislav Simić, Momir Rnić i Vladimir Vanja Grbić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.