U trendu

Slavni teniser iznenadio svet, otkrio da godinama živi s teškom bolešću

Nemački teniser Aleksandar Zverev objavio je da ima šećernu bolest, dijabetes tip 1, sa kojim živi već dugo.

Zverevu je šećerna bolest otkrivena kad je imao četiri godine. Mogao je i ranije da otkrije od čega boluje, ali nije želeo jer je dospeo na određene teniske visine gde je mislio da će drugi to doživeti kao – slabost.

Istovremeno je odlučio i da pokrene fondaciju koja će se baviti prikupljanjem insulina i drugih lekova namenjenih deci i mladim osobama.

Zverev je delom odlučio da progovori o svojoj bolesti i kako bi se pozabavio aktivizmom u vezi sa ovom bolešću.

„Živim zivot koji sam oduvek želeo. Hteo sam da igram tenis, putujem na turnire svuda u svetu i budem jedan od najboljih tenisera na planeti. Svestan sam da mnogo dece nema tu sreću i zbog toga je važno da vratim nešto i da pomognem drugim ljudima koji imaju slične probleme“, izjavio je Zverev, a preneli nemački mediji.

Istakao je da mnogi nisu znali od čega boluje, jer nije hteo da neko smatra da je u prednosti nad korpulentnim nemačkim igračem i osvajačem Olimpijskih igara u Tokiju.

„Do danas nije mnogo ljudi znalo da imam dijabetes. Oduvek sam se plašio da bi se moji protivnici osećali jačim protiv mene ako bi znali za moju bolest. Sada više nemam tih briga“, naglasio je Zverev.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se dovodi u vezu sa dijabetesom, pošto je svojevremeno na njega ukazivao i Nikola Pilić, proslavljeni trener.

Pilić je tvrdio da Zverev koristi mildronat kao lek za šećernu bolest još 2016. Inače, zbog mildronata je svojevremeno suspendovana Marija Šarapova.

Zverev je to negirao, govoreći da bi se već videlo da ima neku nedozvoljenu supstancu u sebi pošto na nedeljnom nivou radi doping testove.

„Nikad nisam koristio mildronat i do skandala sa Marijom Šarapovom nisam znao za njegovo postojanje, a sve što je Pilić rekao je neistina“, naveo je Zverev pre nekoliko godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar