U trendu

Sluckij: Siguran sam da nećemo biti suspendovani

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Leonid Sluckij rekao je danas da je siguran da njegov tim neće biti diskvalifikovan sa Evropskog prvenstva zbog ponašanja navijača.

„Sigurni smo da nećemo biti dikvalifikovani i da neće biti nepravde. Zašto? Zato što smo sigurni da se naši navijači neće ponoviti svoje ponašanje i dati razlog za diskvalifikaciju“, rekao je Sluckij novinarima na stadionu Pjer Moroa u Lilu.

Rusija sutra igra protiv Slovačke meč drugog kola na Evropskom prvenstvu. Prvi, protiv Engleske odigrala je nerešeno, a posle meča su huligani sa tribine sa ruskim navijačima prešli na deo sa pristalicama Engleske i napali ih.

UEFA je kaznila Ruse sa 150.000 evra i uslovnom diskvalifikacijom, koja će se aktivirati ako se ponove neredi.

Sluckij je danas pozvao navijače da budu mirni.

„Razgovarali smo sa navijačima i već smo ih zamolili da budu dobri. Treba nam njihova podrška, moraju ostati unutar zakona. Moramo da izbegnemo opasne situacije“, rekao je Sluckij.

Selektor Rusije kritikovao je i britanske medije i insistirao je na tome da su obe strane krive za incidente u Marselju tokom vikenda.

„Ne razumem reakciju britanskih medija koji pišu da su engleski navijači andjelčići. Morate biti objektivni. U konfliktu postoje dve strane, to je 50:50. Nisu samo Rusi krivi. Nemam više šta da dodam“, rekao je Sluckij.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar