U trendu

Smene u FS S; Pantelić: Pokušaj puča i zloupotreba statuta

BEOGRAD – Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Marko Pantelić smenio je danas članove Izvršnog odbora Branka Stojakovića, Nenada Bjekovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića, saopšteno ej na sajtu FS S.

Istovremeno, za člabnove Izvršnog odbora do isteka preostalog mandatnog perioda
2019 – 2023. godine, imenovani su Jovan teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

„Danas u 13,00 u Sportskom centru FŠ na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FŠ sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FŠ, a kako sam sednicu IO FŠ kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FŠ u nameri da spreče promene koje su neminovne“, izjavio ej Pantelić.

Kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FS S očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese.

„Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji“, poručio je Pantelić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.