U trendu

Šok: Šveđani ne žele Ibrahimovića u reprezentaciji, evo zbog čega

Poslednjih nedelja Zlatan Ibrahimović zabavlja fudbalski svet najavom da bi mogao da nastupi na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Brojni fanovi širom sveta prihvatili su takvu ideju jer, kako Ibra sam kaže, „šta je SP bez Zlatana“. Ali, u Švedskoj ima onih koji nisu oduševljeni, prenose mediji u regionu.

Golman Švedske Karl-Johan Johnson veruje da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu hemiju u timu, koja se na SP plasirala istorijskim izbacivanjem Italije u dodatnim kvalifikacijama.

– Uspeli smo da se plasiramo na SP i bez njega, pa mislim da možemo i dobro igrati u Rusiji bez njega. Ali odluka je na treneru, zavisi od toga želi li ga povesti. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro, rekao je Johnson dodavši:

– Kao ekipa, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. Ali, bez njega igramo više kao tim.

– Drugačiji je stil igre kada u ekipi imate igrače kao što su Zlatan, Ronaldo ili Mesi, jer oni su igrači vrhunske klase. Morate iskoristiti te igrače i igrati na poseban način kako biste pobedili. Ne znam želi li naš selektor tako veliku promenu, jer će morati da promeni celi svoj sistem i način na koji želi da igramo – rekao je Johnson.

Švedski štab do sada je bio hladan na Zlatanove najave, ali selektor, koji ga je već zvao na razgovor o toj temi, mogao bi da promeni mišljenje nakon što je Ibrahimović oduševio golovima u prvim nastupima za LA Galaksi ovog proleća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.