U trendu

Šokantna ispovest NBA zvezde: Otkrio kako je varao na doping testu (foto)

Nekadašnja NBA zvezda, Lamar Odom, 2004. godine na Olimpijske igre u Atinu otišao je varajući na doping testu, otkrio je košarkaš u svojoj autobiografiji „From darkness to light“, prenosi magazin „People“.

On je pre 16 godina doživeo ostvarenje sna. Pozvan je u američku reprezentaciju, ali se odmah suočio s velikim problemom – rečeno mu je da mora da prođe testiranje na nedozvoljene supstance, i to dva-tri dana po dobijenom pozivu.

– Počeo sam da paničim. Problem je bio što sam pušio marihuanu svakodnevno tog leta – priznao je Odom u svojoj autobiografiji.

Tada 25-godišnji Lamar je rešenje potražio na Guglu, a ta potraga ga je dovela do veštačkog polnog organa, koji je on opisao kao „ogromni, gumeni, crni penis“, koji mu je stigao na kućnu adresu i bio baš odgovarajući.

Zvaničnik za testiranje sportista došao je u Odomovu kuću da sprovede doping kontrolu. NBA šampion je bio spreman: jednog trenera, koji nije unosio u svoje telo nedozvoljene supstance, zamolio je prethodno da urinira u specijalne rezervoare koji su se nalazili u gumenim testisima.

– Dao mi je to gumeno čudo, napustio je toalet, a ja sam navukao tu gumu na sebe i sakrio je ispod pantalona. Čovek iz NBA lige, zadužen za ova testiranja, sa oko pola metra, možda malo više, iza mene je posmatrao šta se dešava. Ja sam otkopčao šlic, umesto svog izvadio onaj lažni penis i… morao sam da ga protrljam da bi tečnost počela da izlazi – priznao je Odom.

On je i dalje bio u strahu da njegov plan neće uspeti, čak i kada je predao bočicu sa urinom, ali se nedugo zatim nasmešio. Laknulo mu je kada je osoba zadužena za testiranje, nakon inicijalne provere temperature uzorka (kojom se utvrđuje da on nije ranije i na nekom drugom mestu pripremljen), rekla „Dobrodošao u američku reprezentaciju!“.

Njegova radost nije baš dugo trajala, jer je i pored saigrača kao što su Lebron Džejms, Tim Dankan, Stefon Marberi i Karmelo Entoni, na tim Olimpijskim igrama osvojio samo bronzu. Amerikanci su u polufinalu izgubili (89:81) od Argentine, koja je u finalu deklasirala Italiju sa 84:69.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.