U trendu

Šoštar: Još ne znamo gde ćemo igrati protiv Juga

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da se još ne zna da li će i gde crno-beli igrati utakmicu sa šampionom Evrope dubrovačkim Jugom u Ligi šampiona, pošto nema grejanja na plivalištu na Banjici.

Kako se navodi na sajtu kluba, Šoštar je rekao da su u prvom delu sezone i pored dugotrajne teške situacije u klubu prvi tim i mladje kategorije postizali vrlo dobre rezultate.

„Sada je situacija još teža, dramatična. Nadam se da ćemo akutni problem grejanja, koji se ne javlja prvi put, uspeti da rešimo. Rezervna varijanta je da se meč odigra u nekom drugom beogradskom bazenu. Prošle nedelje smo se obratili Ministarstvu omladine i sporta i JSD Partizan, nismo dobili odgovor. Danas smo kontaktirali Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda, nadam se da će nam pomoći da prevazidjemo problem i da ćemo bar u utorak znati gde ćemo dočekati Jug“, naveo je Šoštar.

Voda na bazenu na Banjici se ne greje od prošle nedelje.

„Najbolje bi bilo kada bismo obezbedili mazut i do utakmice ugrejali vodu na Banjici do odgovarajuće temperature, medjutim male su šanse da se to dogodi, jer nemamo mnogo vremena. Ne isključujem ni mogućnost da se utakmica ne odigra, ali nadam se da do toga neće doći“, rekao je Šoštar.

Zbog problema sa bazenom vaterpolisti Partizana su od početka godine trenirali na bazenu na Košutnjaku, na pripremama na Zlatiboru, kao i u Budimpešti sa Ferencvarošem.

„Teško je i fizički i psihološki pripremiti ekipu u ovim nenormalnim, dramatičnim okolnostima. Zato je i pitanje kako ćemo nastaviti sezonu. Razumljivo je da opšta situacija utiče na mlade igrače, koji i pored toga uspevaju da izvuku maksimum. Ispunjen je prvi cilj u sezoni, osvojen je Kup Srbije, u Ligi šampiona je ekipa pružila vrlo dobre partije, a nalazi se i u vrhu tabele Regionalne lige“, naveo je Šoštar.

„Što se meča sa Jugom tiče, tim iz Dubrovnika je favorit, a ne sumnjam da će bez obzira na tešku situaciju naša ekipa pružiti maksimum“, dodao je predsednik sedmostrukog prvaka Evrope.

Vaterpolisti Partizana bi trebalo u sredu od 18.30 da igraju u Beogradu protiv Juga, utakmicu četvrtog kola Lige šampiona.

„Drugi put ove sezone igramo sa Jugom, šampionom Evrope. U utakmici Regionalne lige smo izgubili ubedljivo, pre svega zbog lošeg početka. Novi duel sa trenutno najboljom ekipom Evrope, koja je prošle godine osvojila sve što je mogla, je prilika da vidimo koliko smo napredovali u odnosu na taj meč i koliko još treba da učimo. Nadam se da će se zdravstveno stanje u ekipi popraviti“, rekao je trener Partizana Zoran Milenković.

On je naveo da su tokom puta do Budimpešte, gde je ekipa sparingovala sa Ferencvarošem, igrači Marko Manojlović i Mihajlo Repanović zbog zdravstvenih problema išli na infuziju. Manojlović nije igrao u Zagrebu protiv Mladosti (4:10), a Repanović je igrao.

„Pre odlaska u Zagreb imali smo problema sa povredama. Radili smo u dve grupe, jer je deo prvotimaca bio na pripremama sa reprezentacijom. Zato, kada se sve okolnosti uzmu u obzir, momci su u Zagrebu pružili maksimum. Moramo da razumemo naše prvotimce, kojima je jako teško da treniraju i igraju, da se fokusiraju samo na svoj posao, kada razmišljaju i o situaciji u klubu, o bazenu“, istakao je Milenković.

Vaterpolista Partizana Radomir Drašović rekao je da će ekipa igrati rasterećeno protiv Juga.

„Posle vrlo dobrih igara i rezultata u prvom delu sezone, u jednom trenutku je moralo da dodje do pada u igri i mislim da je pravi trenutak da se to desi bio početak drugog dela sezone i meč protiv Mladosti. Utakmica sa Jugom je odlična prilika da u rasterećenoj atmosferi, jer nemamo imperativ rezultata, odigramo kvalitetno i vratimo se u ritam u kome smo završili 2016. godinu“, naveo je on.

Vaterpolista Partizana Djordje Lazić, koji je pre nedelju dana u meču sa Slovačkom u Svetskoj ligi debitovao za  reprezentaciju Srbije, rekao je da crno-bele neće poremetiti poraz u Zagrebu i da će Jug morati da se pomuči da bi pobedio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar