U trendu

SP: Nemačka i Španija odigrale 1: 1 u derbi meču grupe E

AL KOR – Fudbalske reprezentacije Španije i Nemačke odigrale su večeras nerešeno 1:1 (0:0) u meču drugog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Španija je povela golom Alvara Morate u 62. minutu. Nemci su do boda stigli u 83. minutu pogotkom Niklasa Filkruga u 83. minutu. Utakmica je odigrana na stadionu „Al Bajt“ u Al Koru.

Španija je najbolju šansu u prvom poluvremenu imala u sedmom minutu. Šutirao je Dani Olmo, golman Nemačke Manuel Nojer je odbranio, a loptu je pogodila prečku.

Nemačka je imala priliku u 24. minutu preko Serža Gnabrija, koji je šutirao preko gola. Nemačka je postigla gol u finišu prvog poluvremena, ali je pogodak Antonio Ridigera poništen zbog ofsajda.

Nemačka je imala šansu na startu drugog poluvremena preko Ilkaja Gundogana, ali je Španija došla do vođstva u 62. minutu golom Morate.

Nemačka je zaigrala angažovanije u nastavku meča, a posle nekoliko propuštenih šansi „panceri“ su izjednačili u 83. minutu preko Filkruga, koji je 13. minuta ranije ušao u igru.

Kostarika je ranije danas u prvom meču drugog kola grupe E pobedila Japan 1:0.

Španija je prva na tabeli sa četiri boda, Japan i Kostarika imaju po tri, dok je Nemačka poslednja sa samo jednim bodom.

Treće kolo u grupe E na programu je prvog decembra, a sastaće se Nemačka – Kostarika i Japan – Španija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.