U trendu

Španija nadmoćna protiv Srbije 81:69 (foto, video)

Reprezentacija Srbije doživela je svoj prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Kini, nakon što je u meču za prvo mesto u grupi J izgubila od Španije rezultatom 81-69. Rival naše selekcije će u četvrtfinalu biti ekipa Argentine.

Današnji derbi protiv španije biće jubilarna 100. utakmica Aleksandra Đorđevića na klupi „orlova“.

Druga tehnička greška za Jokića, koji neće moći da nastavi utakmicu.

Malo statistike današnjih rivala:

― Srbija na ovom prvenstvu iz igre pogađa fantastičnih 61%, dok Španija ima procenat šuta iz igre 45%.

― U skokovima smo izjednačeni ― 40-40.

https://twitter.com/LowkeyPronos/status/1170688628399497218

― Timska igra Srbije krunisana je prosekom od 31 asistencije po meču. „Furija“ ih u proseku pravi 22.

Veliki rivali ponovo izlaze na teren, a ulog je „lakši“ protivnik u četvrtfinalu, s obzirom na to da su obe ekipe obezbedile plasman u nastavak takmičenja.

https://twitter.com/FIBAWC/status/1170691184550805504

Srbija je dominirala na dosadašnjem toku prvenstva. Izabranici Saše Đorđevića svojim igrama uspevaju da zadovolje i najveće košarkaške sladokusce.

Raznovrsna igra, u kojoj se ne zna ko će iskočiti u prvi plan, osvaja navijače širom sveta, a našima puni srca.

U hvalospevima o njihovoj igri izgleda da su najglasniji Amerikanci, koji pomno prate šampionat. Ugledni sportski novinari se utrkuju ko će uputiti jače komplimente „orlovima“ i njihovoj igri. A čini se i da se pribojavaju duela SAD sa Srbijom, ako do njega dođe. Ovom meču je prethodila fantastična najava NBA tima iz Denvera, koji je originalnom ilustracijom najavio duel svojih igrača.

Sa druge strane, Španija pobeđuje svoje rivale i opravdava ulogu jednog od favorita prvenstva. Možda nisu ubedljivi kako su umeli da budu ranijih godina, ali se radi o veoma dobroj ekipi. Serhio Ljulj, Riki Rubio i Mark Gasol i te kako zalužuju poštovanje.

Možda ovo nije više ekipa poput one koja je donedavno harala, predvođena Pau Gasolom i Navarom, ali je veoma iskusna i spremna da kazni svaku lošu fazu protivnika.

Sada će i oni biti na najvećem iskušenju na Svetskom prvenstvu. Protiv sebe će imati izuzetno raspoloženu ekipu Srbije i jako težak zadatak da zaustave sve opcije koje selektor Đorđević ima u napadu. Takođe, Srbija je do sada pokazala da igra i fantastičnu odbranu, u kojoj protivnik jako teško dolazi do lakih poena. Kako će biti protiv „furije“ ― videćemo. Svetski šampion iz Indijanapolisa Milan Gurović je optimista.

Bez sumnje, veliki ispit za obe ekipe. Španija ja u poslednjih nekoliko takmičenja umela da odnese neke veoma bitne pobede nad našom reprezentacijom, ali i da doživi teške poraze.

Svi još pamtimo legendarni koš našeg povređenog kapitena Miloša Teodosića sa devet metara preko Garbahose, u poslednjim sekundama meča protiv tadašnjih aktuelnih prvaka sveta.

Iskreno se nadamo da ovaj meč neće ući u tako dramatičnu završnicu i da će naši igrači pitanje pobednika rešiti pre poslednjih sekundi.

(Bojana Stošić, Aleksandar Milačić, Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.