najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Španija počinje odbranu titule posle naporne nedelje

Fudbalska reprezentacija Španije počeće u ponedeljak odbranu titule šampiona Evrope, posle nedelje koju su obeležili skandali i teški i neočekivani poraz.

Španija će u prvom kolu igrati protiv Češke, u ponedeljak od 15.00 u Tuluzu.

Utakmica dolazi posle skandala u kom je golman Španije David De Hea optužen da je uključen u lanac prostitucije.

De Heino ime se pojavilo u sudskim spisima u sklopu policijeske istrage, koja uključuje i jednog reditelja pornografskih filmova. On je negirao bilo kakve nezakonite radnje i ukazao da će tužiti sve koji su ga optuživali.

Umesto da se koncentriše na fudbal i utakmicu protiv Češke, glavna tema u španskom timu je problem De Hee. Ipak, njegovi saigrači pokušavaju da taj problem sklone sa strane.

“Ovo ću reći samo jednom. Ne želimo da govorimo o ovom pitanju. Uopšte ništa nećemo reći”, rekao je reprezentativac Aric Aduriz španskim medijima.

De Hea se sa Ikerom Kasiljasom bori za mesto prvog golmana i još je nejasno kako će skandal uticati na izbor Visentea Del Boskea za utakmicu u ponedeljak. Selektor je branio svog igrača, ali nije otkrio da li će on početi.

Takodje, Španiju je potresao i neprijatan poraz od Gruzije, 137. reprezentacije na rang listi FIFA, u poslednjoj proveri pred kontinentalni šampionat.

“Samo želimo da počne utakmica. Istina je da smo dobili težak udarac od Gruzije, ali bolje da se to tada desilo nego tokom Evropskog prvenstva”, rekao je vezista španskog tima Koke.

Ipak, i Češka nije imala prijatno iskustvo u poslednjoj proveri pred šampionat, pošto je poražena sa 2:1 od Južne Koreje u pragu, ekipe koju je Španija nekoliko dana pre toga deklasirala sa 6:1.

Španija nije izgubila takmičarsku utakmicu od oktobra 2014. godine i poraza od Slovačke. Del Boskeova ekipa će pokušati da vrati fudbalski primat posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je bila prvi favorit.

Pored Španije i Češke, u Grupi D su još Turska i Hrvatska, koje će se u prvom kolu sastati u nedelju u Parizu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike