U trendu

Španski mediji: Benzema od četvrtka na treninzima Reala

MADRID – Fudbaler Reala i francuski reprezentativac Karim Benzema, mogao bi da se priključi francuskoj reprezentaciji u nokaut fazi Svetskog prvenstvu u Kataru, pošto se oporavio od povrede, tvrde španski mediji.

Španski sportski novinar Karlos Rodrigez prenosi da će Benzema biti na treningu Reala u četvrtak, na pripremama madridskog tima za nastavak sezone.

Fudbalski savez Francuske (FFF) saopštio je 19. novembra da će Benzema zbog povrede kvadricepsa leve butine da propusti SP. U saopštenju je tada navedeno da će fudbaler Reala morati da pauzira tri nedelje.

Selektor Francuske Didije Dešan odlučio je da u Katar povede 25 igrača, pošto nije pozvao zamenu za Benzemu i na taj način ostavio je mogućnost da se fudbaler Reala priključi „trikolorima“ na SP.

Španski mediji navode da fudbaleri Reala, koji ne nastupaju na Mundijalu, u četvrtak počinju pripreme za nastavak sezone, a među njima bi trebalo da bude i Benzema.

Pojedini španski mediji ističu da čak postoji mogućnost da se Benzema priključi reprezentativcima Francuske u nokaut fazi Svetskog prvenstva u Kataru, ali čelnici FFF nisu želeli da komentarišu ovu informaciju.

„Trikolori“ su već obezbedili plasman u osminu finala SP, pošto se nalaze na prvom mestu na tabeli grupe D sa dve pobede protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Francuska će poslednji meč u grupi odigrati u sredu protiv Tunisa.

Francuska brani titulu šampiona sveta, pošto je pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji u finalu pobedila Hrvatsku 4:2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar