U trendu

Spektakularan preokret Lajpciga protiv PSŽ, Juventus opet silan…

Fudbaleri Lajpciga savladali su Pari Sen Žermen u trećem kolu Lige šampiona 2:1 i „osvetili“ se Parižanima za poraz u polufinale prošle sezone, prenose sportski mediji.

PSŽ je poveo u šestom minutu golom Anhela Di Marije. Nakon izgubljene lopte ekipe Lajpciga, Di Marija se našao sam ispred golmana i rutinski postigao gol.

Isti igrač je deset minuta kasnije propustio veliku šansu da duplira prednost PSŽ-a pošto nije iskoristio penal.

Umesto toga, Lajpcig stiže do izjednačenja u 42. minutu golom Kristofera Nkunkua. On je sa ivice šesnaesterca šutirao po zemlji i pogodio levi ugao gola.

Do drugog gola i preokreta Lajpcig je stigao u 56. minutu golom Emila Forsberga iz penala.

Šampion Francuske je utakmicu završio sa dva igrača manje, pošto su crvene kartone zaradili Idrisa Geje i Presnel Kimpembe.

Juventus je slavio ubedljivo protiv Ferencvaroša u Budimpešti 4:1, Čelsi je bez problema nadigrao Ren 3:0, a Barselona se „mučila“ protiv desetkovanog Dinama iz KIjeva 2:1.

Fudbaleri Juventusa pobedili su večeras u gostima Ferencvaroš sa 4:1, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Juventus je poveo već u sedmom minutu. Huan Kuadrado je lepo prošao po desnoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor, a Alvaro Morata je sa nekoliko metara poslao uz desnu stativu.

Nakon tog gola bilo je nekoliko prilika, dobru je u 36. minutu propustio Kristijano Ronaldo kada je u šesnaestercu primio odličan pas i šutirao, ali je jedan igrač Ferencvaroša klizećim startom blokirao šut.

Ronaldo je u 57. minutu propustio još jednu šansu, ali je tri minuta kasnije prednost Juventusa duplirao Morata koji je primio loptu na ivici šesnaesterca i pogodio desne rašlje.

Pobedu šampiona Italije potvrdio je Dibala. Prvo je u 73. minutu pogodio mrežu madjarskog tima sa nekoliko metara, da bi u 81. minutu nakon velike greške golmana Ferencvaroši loptu nakon njegovog udarca u sopstvenu mrežu poslao Laša Dvali.

Konačan rezultat postavio je Frank Boli u 90. minutu.

U drugom meču Grupe G, Barselona je na svom terenu slavila protiv Dinama iz Kijeva sa 2:1.

Barselona je od početka meča dominirala terenom i povela je u petom minutu golom Mesija sa bele tačke. Prethodno je u kaznenom prostoru penal skrivio Denis Popov.

Samo minut kasnije, španski tim je mogao da duplira prednost, ali je Pedri pogodio „samo“ prečku. Nakon toga, pokušavali su i Antoan Grizman i Mesi, zapretio je i Dinamo, ali se rezultat do poluvremena nije menjao.

Odmah na početku nastavka Dinamo ponovo opomenuo Barselonu, pošto su Viktor Cigankov i Vladislav Suprijaha imali sjajne prilike, ali se istakao Ter Štegen.

Posle 65 minuta igre Barselona je povela sa 2:0. Fati je odlično centrirao, a Pike je bio najbolji u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Vrlo brzo posle tog gola Ter Štegen je još jednom fantastično zaustavio pokušaj Cigankova, ali ne i u 75. minutu kada je ukrajinski fudbaler odbijenu loptu poslao u gol.

Rezultati i strelci:

Grupa E: Čelsi – Ren 3:0 (Verner 10. penal, 42. penal, Ejbraham 50), Sevilja – Krasnodar 3:2 (Rakitić 42, En Nesiri 69,72 – Sulejmanov 17, Berg 21. penal).

Grupa F: Zenit – Lacio 1:1 (Jerohin 32 – Kaisedo 82), Briž – Dortmund 0:3 (T. Azar 14, Haland 18,32).

Grupa G: Barselona – Dinamo Kijev 2:1 (Mesi 5. penal), Pike 65 – Cigankov 75), Ferencvaroš – Juventus 1:4 (Boli 90 – Morata 7,60, Dibala 73, 81).

Grupa H: Istanbul Bašakšehir – Mančester Junajted 2:1 (Ba 13, Višća 40 – Marsijal 43), Lajpcig – PSŽ 2:1 (Nkunku 42, Forsberg 56. penal – Di Marija 6).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.