U trendu

Spisak Kokoškova: Najjači tim Srbije napada Olimpijske igre

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov odredio je danas spisak kandidata za Olimpijski kvalifikacioni turnir koji će se od od 29. juna do 4. jula igrati u Beogradu.

Kokoškov je pozvao 25 košarkaša, medju kojima su i NBA igrači Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Aleksej Pokuševski.

Reprezentacija Srbije će se na turniru u Beogradu boriti za prvo mesto i odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Turnir se održava u Beogradu, u dvorani „Aleksandar Nikolić“, a osim Srbije takmičiće se i selekcije Italije, Portorika, Senegala, Filipina i Dominikanske Republike.

Srbija je u Grupi A sa Dominikanskom Republikom i Filipinima, dok će se Portoriko, Italija i Senegal takmičiti u Grupi B.

Po dva tima iz svake grupe će se plasirati u polufinale, koje je na programu 3. jula, dok je finale dan kasnije.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 12. jun u Beogradu.

U sklopu priprema, planirano je učešće na „Akropolis kupu“ u Atini i jedan pripremni meč u Beogradu, koji će se igrati nekoliko dana pre početka kvalifikacionog turnira.

Spisak:

Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Danilo Andjušić, Ognjen Jaramaz, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Dalibor Ilić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Alen Smailagić, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković i Nemanja Nedović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.