U trendu

Sramna kolumna: „Zašto ne navijam za Đokovića? Mrzim ga kao da je fašista“

Novak Đoković svima je pokazao ko je i šta je kada je u nedelju osvojio svoj 20. Gren Slem trofej, treći ove godine, ali ima i dalje nekih koji osporavaju sve uspehe i nazivaju ga najpogrdnijim imenima.

Najbolji na svetu se novim trofejom sa Vimbldona izjednačio na večnoj listi sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, pa sada više Španac i Švajcarac teško da imaju šta da traže protiv njega u GOAT trci.

Sada se javljaju razni stručnjaci iz teniskog sveta, a posebno se ističe jedna kolumna sa „Sportskeeda“ portala.

Autor je indijski novinar Šajam Kamal i naziv teksta je „Zašto ne mogu da navijam za Novaka Đokovića“.

„Da moram da izaberem jednog igrača da igra tenis za moj život, ne bih izabrao Đokovića, čak i da znam da mi je to jedina šansa da ostanem živ“, objašnjava Kamal i nastavlja:

„I pored svega, moram da priznam da je Đoković verovatno najbolji teniser svih vremena, iako još traje ta debata. Mrzim ga kao da je fašista. Zašto? Zato što je njegova majka Dijana 2008. godine rekla ‘kralj je mrtav, živeo kralj’, kada je Đoković pobedio Federera u Australiji 2008. godine. Kada sam 13 godina kasnije video da je njegove ime ponovo na zidu na Vimbldonu, setio sam se sa kolikom ga strašću mrzim. Ali, on je i dalje ovde. Bolji je od Nadala i Federera. Sve ima bolje od njih, sve je na njegovoj strani.

Kako je postao najbolji? Videli ste u finalu Vimbldona, poslednji poen. Igrao je 11 udaraca na 2:1 u setovima i 5:3 protiv jednog Matea Beretinija i čekao je da on pogreši. To je dobar potez, ali ko voli takav tenis?

Dugo sam razmišljao zašto ga toliko mrzim. Verovatno zbog hladnokrvnosti i tog ‘mrtvog’ stila. Ako ste navijač Nadala i Federera imate šta da volite. Ovako… Jeste on najbolji i previše je dobar da bi bili uzbuđeni oko njega. Nepobediv je. Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam“, stoji u kolumni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.