U trendu

Sramno: Policajci slikali telo mrtvog Kobija Brajanta i pokazivali devojkama u kafiću

Ameriku trese veliki skandal mesec dana po tragičnoj smrti košarkaške legende Kobija Brajanta, njegove ćerke Đijane, još dva deteta i pet odraslih osoba u padu helikoptera u okrugu Los Anđeles.

Naime, kako je otkrio „Los Anđeles Tajms“, prvi policajci koji su stigli na lice mesta – privatno su, mobilnim telefonima, fotografisali telo poginulog Brajanta, a onda, kada su napustili mesto tragedije, pokazivali to kako kolegama, tako i van stanice policije, u jednom kafiću, zbog čega je morala da bude pokrenuta i zvanična, interna istraga.

„Saznali smo da je tom prilikom otkriveno da su neki zamenici šerifa fotografisali (mrtvog Kobija Brajanta) … a da je jedan od početnika čak i otišao u kafić i pomislio da bi mogao da impresionira jednu devojku i povede je sa sobom tako što će joj pokazati fotografiju. Naš izvor je rekao da je barmen čuo sve to i bio toliko iritiran, da je pozvao kancelariju šerifa i uložio zvaničnu žalbu. Ipak, tamo se pokušalo sa zataškavanjem, sve dok ova afera nije izbila u javnost“, preneo je američki portal TMZ.

Nadležna policijska stanica u okrugu Los Anđeles je objavila saopštenje da je tamošnji šerif Aleks Viljanueva „veoma uznemiren na samu pomisao da su njegovi zamenici uradili nešto tako bezosećajno“. Tome se dodaje da će biti sprovedena detaljna istraga, kojoj će „prioritet biti zaštita dostojanstva i privatnosti žrtava i njihovih familija“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.