U trendu

SRB danas sa Finskom, Pešić: Postali su ozbiljan tim

PRAG – Košarkaška reprezentacija Srbije danas igra sa Finskom, a selektor Svetislav Pešić uoči meča kaže da je Finska poslednjih godina postala jedna ozbiljna reprezentacija.

Oni polako postaju njihovi nacionalni junaci. Prati ih publika i vrlo ih poštuju. Ovakva Evropska prvenstva doživljavaju kao poseban izazov i mi svi to znamo, rekao je Pešić.

„Finska je prava ekipa sa velikim karakterom. Tehnički su mnogo napredovali i mnogo veruju u svog trenera i nije ni čudo da su juče tako prezentovali protiv Poljske jednu modernu košarku“ rekao je Pešia i dodao da im je današnji dan bio izuzetno važan:

„Slobodan dan smo iskoristili za jedan trening koji je bio dobar. Uvek kada su ovakvi treninzi fali jedan dobar trening. Dugački su ovi turniri i važno je zadržati tenziju, ozbiljnost i pristup.“

Na pitanje da li je zadovoljan pristupom svojih igrača, Pešić je imao interesantan odgovor.

„Dobro je ovo pitanje da ja mogu nešto o igračima da kažem jer uglavnom vi pitate igrače da li su oni zadovoljni sa trenerom. Sve se promenilo, da ja dođem u priliku da kažem nešto o igračima. To je zaista veliko zadovoljstvo. Vrlo sam zadovoljan njihovim pristupom, odnosom i njihovom komunikacijom privatno i svakako na terenu. Njihova komunikacija je najvažnija na terenu. Oni su stvarno posvećeni, žele da svaki dan budu bolji i to mi zaista prija“, rekao je Pešić i dodao da ga pristup igrača motiviše:

„Niko ne pita ko motiviše tog trenera. Trener živi od toga da ono što postavi pred igrače da to oni mogu da izvrše. Ne da izvrše zato što se mora, nego da se izvrši sa velikim entuzijazmom i taj enuzijazam zaista imamo.“

Selektor Finaca Lasi Tuovi ima 35 godina i bio je dete dok je naš selektor osvajao trofeje.

Glavno pitanje pred ovaj meč je: iskustvo ili mladost.

„Iskustvo nije kvalitet kada ne znaš da ga iskoristiš. Iskustvo postaje kvalitet kada znaš da ga iskoristiš“, zaključio je Pešić.

Srbija danas igra sa Finskom od 21 čas.

Nakon toga slede dueli sa Izraelom u utorak (21.00), kao i Poljskom u četvrtak u istom terminu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.