U trendu

Srbi u petak ne smeju da nasednu na jednu vanfudbalsku provokaciju (video)

Mundijal u Rusiji! Da li je fudbal nastavak politike na drugi način? Kakve su šanse „Orlova“? — bile su teme ovonedeljnog izdanja emisije „Na nišanu Miroslava Lazanskog“.

Na pitanje šta očekuju od naše reprezentacije na utakmici sa Švajcarskom, gosti Lazanskog jednoglasno kažu — pobedu „Orlova“.

Na nišanu Lazanskog: Novo lice Srbije

Na nišanu Lazanskog: Novo lice Srbije

Gepostet von Sputnik Srbija am Montag, 18. Juni 2018

Bivši reprezentativac Stanislav Karasi smatra da odnos naših fudbalera na predstojećoj utakmici mora biti pre svega sportski i ne sumnja da će naši reprezentativci biti na nivou zadatka, s obzirom na ono što su pokazali na meču sa Kostarikom.

„Prvi put imam zadovoljstvo da mogu da kažem da je reprezentacija pokazala kolektivni duh. Iako je tu bilo i malo straha, činjenica je da su neki od igrača debitanti na ovakvom prvenstvu, izuzetno sam zadovoljan onim što su pokazali. Bili su borbeni i nije bilo igrača kome možete zameriti“, kaže Karasi.

Predrag Sarić, glavni urednik „Sportskog žurnala“ upozorava da naša reprezentacija ne sme dozvoliti da bude isprovocirana.

„Ne smemo na utakmicu sa Švajcarskom gledati kao na pitanje života i smrti zbog toga što su u njihovom timu igrači rođeni na Kosovu. Uvek kada smo to radili, to nas je koštalo poraza, tako da momke treba da rasteretimo u tom smislu. Neka se oni bave nama na taj način, a mi treba da pokažemo mudrost koju je Rusija pokazala na političkom planu. Dakle, budimo mudri i ne odgovarajmo na provokacije“, poručuje Sarić.

Prema rečima Sarića, sport je odličan poligon za pokazivanje državne moći.

„To na lokalnom primeru imamo dvadeset godina unazad, kada je Tuđman preimenovao Dinamo u Kroaciju. Isto tako je i Milo Đukanović u Crnoj Gori uložio u rukometašice i košarkaše Budućnosti i na taj način promovisao državu. Dakle, sport jeste ogledalo društva, ali i mogućnost promocije same države. Mene lično raduje to što je Rusija ovim prvenstvom negirala sve ono što Zapad pokušava da joj imputira i pokazala da je jedna otvorena zemlja“, primećuje Sarić.

On napominje da je Ruska Federacija učinila sve da i igrači i navijači budu maksimalno bezbedni.

„To je ono što verovatno boli sve one koji su u FIFA pravili problem oko Mundijala. Rusija je pokazala svoju političku moć i srušila sliku o tome da je zatvorena i siromašna, pa su svi spinovi zapada pali u vodu“, kategoričan je Sarić.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar