U trendu

Srbija po prvi put ima šest rvača na svetskoj rang listi

BEOGRAD – Srbija po prvi put od kako se vodi evidencija ima šest rvača na rang listi Svetske rvačke federacija (UWW), saopšteno je danas.

Među prvih pet najboljih rvača sveta u težinskim kategorijama nalaze se šest naših rvača.

Zurabi Datunašvili je na prvom mestu, a Ali Arsalan na drugom. Na trećem mestu su Mate Nemeš i Sebastijan Nađ, Viktor Nemeš je četvrti, dok je Stevan Micić peti.

„Još smo pod utiskom trijumfa srpskog rvanja i istorijskog uspeha naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u rvanju u Beogradu, a dokazi o superiornosti srpskih rvača stižu sa najvišeg nivoa u svetu rvanja. Ovakvo rangiranje na listi UWW-a je jasan pokazatelj da je srpsko rvanje najbolje rvanje današnjice“, rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije (RS S) Željko Trajković, preneo je RS S.

On je istakao da srpsko rvanje nastavlja ka novim pobedama.

„Naš sistem rada, kvalitet stručnog štaba, taktika, strategija usmerena ka postizanju najboljih rezultata i pomeranju granica pokazao se kao pravi način za realizaciju i nemogućeg. Još jednom čestitam našim rvačima na zvaničnoj potvrdi njihovih vrednosti, trenerima na trudu i celom timu na neizmernoj energiji i posvećenost. Nastavljamo dalje, ka novim pobedama“, dodao je Trajković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar