U trendu

Srbija posle produžetka poražena u Ljubljani

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Ljubljani od selekcije Slovenije posle produžetka sa 92:97 (21:17, 21:28, 23:22, 21:19, 6:11), u prijateljskoj utakmici.

Najbolji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija, najbolje ga je pratio Vasilije Micić sa 17 poena, Nikola Kalinić je postigao 12, dok su Dejan Davidovac i Dušan Ristić ubacili po devet poena.

Sloveniju je do pobede vodio Luka Dončić sa 34 poena, dok su po 16 postigli Klemen Prepelič i Majkl Tobi.

U neizvesnom meču u Stožicama, pred oko 12.000 navijača, nijedna od ekipa nije imala više od pet poena prednosti i sve je rešeno posle dodatnih pet minuta u kojem se bolje snašla domaća ekipa.

Srbija je u poslednji minut regularnog dela utakmice ušla sa poenom prednosti posle poena Micića, na drugoj strani je uzvratio Dončić sa linije za slobodna bacanja nakon čega je fauliran Jokić ali je MVP NBA lige pogodio samo jedno slobodno bacanje – 86:86.

Krenula je Slovenija, odnosno Dončić u poslednji napad, ali ga nije iskoristio pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta igralo se koš za koš. Jokić je doneo Srbiji 92:91, usledili su promašaji na obe strane, da bi Čančar trojkom 50 sekundi pre kraja odlepio Sloveniju na 94:92. Potom je Marinković dva puta promašio za tri, fauliran je Murić koji je jednom pogodio za 95:92, ali je Dončić ukrao loptu i fauliran je 6,6 sekundi pre kraja. Fauliran je Prepelič, dva puta pogodio i rešio meč u korist Slovenije.

Utakmici u Stožicama prisustvovao je i srpski teniser Novak Djoković.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će 25. avgusta dočekati Grčku, a tri dana kasnije igraće na gostovanju protiv Turske.

Evropsko prvenstvo biće održano od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Protivnici Srbije u Grupi D biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar