U trendu

Srbija sa četvoricom veslača na SP u Plovdivu

BEOGRAD – Srpska selekcija na predstojećem šampionatu sveta u Plovdivu nastupiće sa četiri veslača – Marko Marjanović u skifu, Miloš Vasić i Nenad Beđik u dvojcu, kao i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače.

„Moje prvo evropsko finale u skifu i peto mesto u Glazgovu ubrizgali su mi injekciju samopouzdanja i dodatne energije. Iza mene je period odličnih treninga. Sa velikim motivom sam odradio sve planirano i maksimalno spreman očekujem start šampionata“, izjavio je Marjanović za sajt VS S.

Vasić i Beđik žele u sedmo uztastopno finale u poslednje dve godine.

„Otkako Vasić i ja zajedno veslamo u dvojcu, ovo će biti najjače Svetsko prvenstvo. Očekuje nas veoma zahtevna i teška regata. Bez obzira na to, ulazimo sa ciljem da stignemo do postolja“, izjavio je Beđik.

Stanojević takođe poručuje da je maksimalno spreman.

„Konkurencija će biti na najvišem nivou, a ja ću se potruditi da idem iz trke u trku i da u svakoj budem na visini zadatka“, istakao je srpski reprezentativac.

Sva tri srpska čamca startuju u nedelju – prvi će se na stazi u kvalifikacijama naći Stanojević, od 8,30 sati, dvojac Vasić – Beđik vesla od 10.05, a Marjanović od 11,25. sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.