U trendu

Srbija se nada trijumfu dubla i pobedi Južne Koreje

VALENSIJA – Posle današnjeg poraza Miomira Kecmanovića od Feliksa Ože-Alijasima 6:3, 6:4 u trećem kolu B grupe Dejvis kupa u Valensiji, teniska reprezentacija Srbije ima male šanse da zaigra u četvrtfinalu pomenutog takmičenja.

Srbiji je potrebna najpre pobeda u dublu protiv Kanade, a zatim i poraz domaćina Španije od Južne Koreje, koja je već posle dva kola završila učesće na turniru.

Ranije danas Laslo Đere doneo je Srbiji vođstvo od 1:0 pobedom nad Gabrijelom Dijaloom (6:2, 6:2), ali je izjednačenje Kanadi pobedom nad Kecmanovićem doneo Ože-Alijasim.

Srbiju će u dublu predstavljati Miomir Kecanović i Filip Krajinović, dok će za Kanadu nastupiti Vasek Pospišil i Feliks Ože-Alijasim.

U slučaju poraza u konkurenciji parova, Srbija će završiti takmičenje u Dejvis kupu.

Ukoliko izabranici Viktora Troickog slave u dublu, sutra od 16.00 navijaće da Južna Koreja napravi iznenađenje i savlada favorizovanu Španiju.

Ukoliko trijumfuje Španija, Srbija će biti eliminisana.

Srbija je u prvom kolu poražena od Španije sa 3:0, a potom je savladala Južnu Koreju sa 2:1.

Završni turnir Dejvis kupa (četvrtfinale, polufinale i finale) igraće se u Malagi od 24. do 27. novembra, a na njemu će učestvovati po dve najbolje rangirane selekcije iz svake od četiri grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar