U trendu

Srbija u drugom sesiru pred zreb kvalifikacija za EURO 2024

BEOGRAD – Rukometaši Srbije nalaze se u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Nemačkoj od 10. do 28. januara 2024. godine.

Žreb se održava 31. marta od 18 sati u Berlinu, a Evropska rukometna federacija je objavila sastave šešira i proceduru takmičenja u kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat.

Na Evropskom prvenstvu učešće će uzeti 24 ekipe, a poznata su četiri učesnika – domaćin Nemačka, aktuelni šampion Švedska, kao i drugoplasirani, odnosno trećeplasirani tim na EURO 2022 – Španija i Danska.

Za preostalih 20 mesta na Evropskom prvenstvu 2024. godine boriće se 32 tima kroz kvalifikacije koje počinju u oktobru mesecu ove godine.

Sastav šešira je određen na osnovu pozicija reprezentacija na EHF rang listi nacionalnih timova, a 32 reprezentacije će žrebom biti podeljene u osam grupa po četiri ekipe.

Dva najbolje plasirana tima iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbediće učešće na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar