U trendu

Srbija u finalu, protiv Italije za olimpijsku vizu

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu, pošto je danas u polufinalu pobedila Portoriko sa 102:84 (28:26, 23:14, 28:28, 23:16).

Srbija će se za plasman na Igre u Tokiju boriti sa Italijom koja je ranije danas slavila protiv Dominikanske Republike.

Tim Srbije je do pobede u dvorani „Aleksandar Nikolić“ vodio Vasilije Micić sa 21 poenom i osam asistencija, Nemanja Bjelica je dodao 18 poena i sedam skokova, dok su Danilo Andjušić i Filip Petrušev postigli po 15 poena.

Petrušev je upisao i osam skokova, dok je kapiten Miloš Teodosić meč završio sa 11 poena i deset uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Pinjeiro sa 23 poena.  

Portoriko je bolje počeo utakmicu, poveo je sa 17:11, ali je Srbija vrlo brzo izjednačila, da bi na prvi odmor otišla s dva poena prednosti (28:26) trojkom Bjelice uz zvuk sirene.

Posle tri vezane trojke – Micića, Marjanovića i Teodosića – Srbija je u drugoj četvrtini prvo stigla do vodjstva 41:33, a poenima Petruševa i Avramovića iz kontranapada i do prve dvocifrene prednosti (47:37).

Izabranici Igora Kokoškova su na veliki odmor otišli sa plus 11, a istu prednost imali su i posle treće deonice (79:68).

Konačan ishod meča mogao je da se nasluti četiri minuta pre kraja posle posle nesportske lične greške Klavela, pa tehničke selektoru Portorika (89:77). Košarkaši Srbije su nakon toga rutinski priveli utakmicu kraju.

Finale Srbija – Italija igra se sutra od 20.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.