U trendu

Srbija u gostima pobedila Slovačku u kvalifikacijama za SP

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u gostima Slovačku sa 71:63 (26:16, 18:15, 16:22, 11:10), u četvrtom kolu Grupe A druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbiju je do pobede predvodio Aleksa Avrmović sa 24 poena i šest asistencija. Pratili su ga Nikola Jović sa 13 poena i sedam skokova i Dušan Ristić sa 12 poena i osam skokova.

Kod Slovačke najbolji su bili Vladimir Brodžijanski sa 22 poena i osam skokova i Marek Doležaj sa 17 poena i šest skokova.

Srbija je bolje ušla u meč i iskoristila lošu igru u napadu selekcije Slovačke. U prvoj deonici Srbiju su predvodili Dušan Ristić sa 10 i Nikola Jović sa osam poena.

Drugu četvrtinu selekcija Srbije je započela sa nekoliko loših rešenja u napadu i dozvolila Slovačkoj da prepolovi prednost. Medjutim, Aleksa Avramović i Boriša Simanić nisu dozvolili da se Slovaci skroz vrate u meč. Odličnim šutem za tri poena Srbija je uspela da uveća prednost i na poluvreme ode sa 13 poena prednosti 44:31.

Slovačka je bolje krenula u drugom poluvremenu. Boljom igrom u fazi napada i dosta čvršćom odbranom uspeli su da smanje prednost Srbije i u poslednju četvrtinu udju sa sedam poena zaostatka.

U poslednjoj deonici Slovačka je pokušavala da se u potpunosti vrati u meč, i u nekoliko navrata dolazila na pet poena zaostatka. Preokret nije dozvolio Aleksa Avramović koji je svojim poenima odbijao nalete Slovaka i odveo Srbiju do treće pobede u kvalifikacijama.

Srbija je trenutno prva u grupi sa tri pobede i jednim porazom, dok je Slovačka na poslednjem, četvrtom mestu sa sva četiri poraza.

U treću rundu kvalifikacija plasiraće se tri prvoplasirane ekipe iz grupe.

U narednom kolu, Srbija će gostovati Letoniji, a taj meč je na programu 30. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar