U trendu

Srbija veÄŤeras protiv Portugala: Prvi Piksijev veliki test

BEOGRAD – Fudbalska reprezentacija Srbije doÄŤekuje veÄŤeras Portugal u derbiju drugog kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Biće to prvi veliki test za ekipu novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koja nakon što je pre tri dana savladala Irsku (3:2) sa dosta optimizma dočekuje zvanične šampione Evrope.

„U poslednja dva susreta izgubili smo od Portugala u Beogradu, uÄŤinićemo sve da prekinemo tu tradiciju, verujem da ćemo uspeti, mada znam da neće biti lako. Mi se nećemo predati unapred, gledamo utakmicu kao veliki izazov i verujemo da moĹľemo da pariramo tako jakoj ekipi. Atmosfera na poslednjem treningu bila je sjajna i svi jedva ÄŤekamo da poÄŤne. Velika je motivacija kad igrate protiv šampiona Evrope i uĹľivaćemo u fudbalu“, izjavio je Stojković na video konferenciji za medije.

On je dodao da je ekipi sigurno psihološki malo lakše da priprema meč, nakon što je na startu savladala Irsku, ali i istakao da će meč protiv Portugalaca biti potpuno drugačiji.

„Veoma je vaĹľno kada startujete sa pobedom, uspeli smo to da uradimo protiv Irske, sa psihološke strane to moĹľe da znaÄŤi neki pozitivni mir, ali sada ne razmišljamo o Irskoj, samo o Portugalu. Potpuno je nova pozicija, nov protivnik i potpuno drugaÄŤija igra. Stalno potenciram na kolektivnom duhu i mislim da je snaga jedne ekipe upravo u tome. Mi verujemo u tu snagu, tako da ćemo sutra pokazati sve što moĹľemo da kao grupa odgovorimo na izazov koji se zove Portugal“, dodao je.

Stojković je istakao da meč protiv Portugalaca sigurno nije ključni u kvalifikacijama i otkrio da će svakako biti promena u timu.

„Bez obzira na ime protivnika, fokus je na našu igru, taktiku, sistem, da vidimo šta moĹľemo mi da uradimo. Sastav ne mogu da kaĹľem, ali biće drugaÄŤiji u odnosu na prvu utakmicu. Pretpostavljam da će Portugal biti u drugaÄŤijem sastavu u odnosu AzerbejdĹľan. Nije kljuÄŤna, ovo je jedna u nizu od vaĹľnih utakmica. Za mnoge je Portugal najjaÄŤi u Evropi, delim to mišljenje, imaju izuzetan induividualni kvalitet, kao tim su jaki, dobar spoj mladost i iskustva, na kraju krajeva šampioni su Evrope. I trener Santoš vodi ekipu maestralno i jedan je od najiskusnijih na svetu“, rekao je.

Selektor Portugalaca Fernando Santoš izjavio je da ima veliko poštovanje prema selekciji Srbije, ali ne i strah.

„Došli smo u Beograd da pobedimo. Izuzetno cenim Srbiju, selektora Stojkovića. Znam ga još kao fudbalera, iz Marselja, video sam da je promenio neke stvari u formaciji, sada su trojica u zadnjoj liniji, ali verujem u moj tim“, rekao je Santoš.

Utakmica između Srbije i Portugala igra se od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.