U trendu

Srbija vodi 2: 1 protiv Kameruna posle prvog poluvremena

AL VAKRA – Fudbalska reprezentacija Srbije vodi 2:1 posle prvog poluvremena protiv selekcije Kameruna u meču drugog kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Srbiju postigli su Strahinja Pavlović u prvom i Sergej Milinković Savić u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Jedini gol za Kamerun postigao je Žan-Šarl Kasteljeto u 29. minutu. Utakmica se igra na stadionu „El Džanub“ u Al Vakri.

Srbija je bolje ušla u meč, a Aleksandar Mitrović je u 11. minutu pogodio stativu. Naša selekcija je nastavila sa dobrom igrom, a Mitrović je šest minuta kasnije imao novu šansu. On se našao u izglednoj situaciji posle greške odbrane Kameruna, ali je njegov udarac sa oko pet metara završio pored gola protivničkog tima.

Kamerun je prvu šansu imao u 19. minutu. Pjer Kunde je dobro šutirao, ali je Vanja Milinković-Savić bio dobro postavljen na golu. Afrička selekcija je povela u 29. minutu. Fudbaleri Kameruna izveli su korner na prvu stativu, a lopta je prebačena na drugu stativu gde je Kasteljeto ubacio u mrežu. Kamerun je posle vodećeg gola imao više od igre, ali je Srbija u finišu prvog poluvremena preuzela inicijativu. Naša selekcija je za samo tri minuta uspela da preokrene rezultat i da golovima Pavlovića i Milinković-Savića na odmor ode sa vođstvom od 2:1.

U drugom meču drugog kola grupe G od 17 sati će igrati Švajcarska i Brazil.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar