U trendu

Srnić i Gobeljić: U Salcburg po Ligu šampiona

BEOGRAD – Fudbaleri Crvene zvezde Slavoljub Srnić i Marko Gobeljić kažu da njihov tim ima veliku priliku da preko Salcburga izbori mesto u Ligi šampiona.

Crveno-beli su između dva meča sa Austrijancima pobedili Čukarički 2:1 i sa optimizmom putuju u utorak u Salcburg posle beogradski 0:0.

„U Beogradu smo odigrali dobru utakmicu, oni gotovo da nisu stvorili izglednu šansu. Pokazali smo da su ekipa koja može da se pobedi. Revanš se sigurno neće mnogo razlikovati, tako da smatram da imamo velike šanse za prolazak“, rekao je Srnić za klupski sajt.

Trijumf nad Čukaričkim je od velike važno sti, ističe Srnić.

„Mogli smo bolje da odigramo, imali smo nekoliko šansi koje je trebalo da iskoristimo, ali pobeda je u ovom trenutku najbitnija. Meč sa Čukaričkim došao je posle teške utakmice sa Salcburgom, svi smo više psihički nego fizički bili umorni. Nije bilo lako prebaciti se na susret sa Čukaričkim, ali smo zabeležili zasluženu pobedu“.
Srnić je bio strelac juče protiv bivšeg kluba, a gol je posvetio sinu.

„To je prvi pogodak koji sam postigao od kada sam postao otac. Moram da pohvalim Terzića i da mu se zahvalim za fantastičnu asistenciju. Odlično je odigrao čitavu utakmicu. Srećan sam što sam dao gol jer sam imao na prošloj utakmici nekoliko propuštenih prilika, kao i jedan dobar šut na ovoj“, zaključio je on.

Pogodak protiv Čukaričkim i to nakon odličnog prodora dao je Marko Gobeljić, koji sada naglašava da je sav fokus na Salcburgu.

„Mnogo nam znači što nakon pobede putujemo u Salcburg. Uvek pričamo da je najbitnija samo prva sledeća utakmica, a ovog puta to je utakmica sa ogromnim ulogom. Svi od nas očekuju plasman u Ligu šampiona, a mi smo uvereni da to možemo da ispunimo. Siguran sam da ćemo dati bar jedan gol, a kako kaže moj saigrač iz odbrane Vujadin Savić, ne možemo da primimo dva“, poručio je Gobeljić.

Revanš meč Salcburga i Crvene zvezde igra se u sredu od 21 sat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.