U trendu

Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila bronzanu medalju na turniru u Bugarskoj

BEOGRAD – Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je bronzanu medalju na 74. Međunarodnom turniru Strandža u Sofiji, saopštio je BS S.

Reprezentacija Srbije je ostvarila osam pobeda i osvojila je jednu medalju na turniru u Bugarskoj koji se naziva i „Malo svetsko prvenstvo“.

Juniorska svetska i evropska šampionka Sara Ćirković debitovala je u Strandži u seniorskoj konkurenciji, osvojivši bronzanu medalju, dok je muški deo ekipe bio nadomak odličja.

Na turniru u Sofiji učestvovalo je 398 takmičara iz 38 medalja, a boksovalo se u svih 25 elitnih težinskih kategorija.

Srbiju su predstavljali Almir Memić, Omer Ametović, Vahid Abasov, Vladimir Mirončikov, Tamir Galanov, Aleksej Sendrik, Artjum Agejev, Sadam Magomedov.

„Mušku seniorsku selekciju pre odlaska na SP u aprilu očekuju pripreme u Beogradu sa selekcijama Francuske, Irske i još nekoliko timova. Poslednja provera snaga biće na turniru ‘Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić’, koji će ove godine biti izuzetno jak jer je uvertira za SP. SP će biti održano od 1. do 14. maja u Taškentu. Srpske bokserke očekuje SP, koje će biti održano u Indiji od 15. do 26. marta“, saopšteno je iz BS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.