U trendu

Srpski bokseri na pripremama u Moskvoi za EP u Jerevanu

MOSKVA – Bokserska reprezentacija Srbije privodi kraju tronedeljne pripreme u bazi Čehov, u moskovskoj oblast, jednom od najboljih trening centara sveta i brusi formu za Evropsko prvenstvo koje 21. maja počinje u Jerevanu.

Pod budnim okom srpskog selektora Milana Piperskog maksimalno motivsani da u Jerevanu ispišu istoriju priprema se 10 reprezentativaca: Omer Ametović 51kg, Tamir Galanov 54kg, Pavel Fjedorov 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Sandro Poletan 71kg, Almir Memić 75kg, Artum Agejev 80kg, Vladimir Mirončikov 86kg, Sadam Magomedov 92kg i Sergej Kalcugin +92kg.

„Svi smo podredili naše forme Evropskom prvenstvu u Jermeniji. Biće izuzetno jak turnir, niko neće imati lak posao, svi želimo medalje i idemo da se borimo svim snagama. Iza nas je i učešće na turniru Beogradski pobednik, koji je po kvalitetu takmičara i meceva uvek jedan od najjačih u Evropi i za nas je bio odličan test. Pripreme u bazi Čehov protiču sjajno, imamo idealne uslove za rad i vrhunske sparinge. Treninzi su naporni i raznovsrni, ali bez odricanja i teškog rada nema rezultata. Svi ćemo biti na 100 posto spremnosti i motivisanosti kada dođe trenutak da se uđe u ring u Jerevanu i bori za Srbiju”, istakao je srpski as Mirončikov, osvajač istorijske bronzane medalje na šampionatu sveta u Beogradu.

Na šampionatu Evrope u Jerevenu učestvovaće 38 zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar