U trendu

Srpski odbojkaĆĄki klubovi dobili rivale u evrokupovima

LUKSEMBURG – Zrebom u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu srpski odbojkaĆĄki klubovi dobili su danas rivale u evrokupovima.

Prvak Srbije u ĆŸenskoj konkurenciji Crvena zvezda u 1. kolu kvalifikacija za Ligu ĆĄampiona igraće protiv finskog Polki Kusama. Prvi meč će se odigrati 19. oktobra u Beogradu, a revanĆĄ 26. oktobra u Finskoj.

U konkurenciji odbojkaơica biće odigrana dva kola i dva pobednika 2. kola kvalifikacija izboriće plasman u grupnu fazu.
Ć ampion Srbije u muĆĄkoj konkurenciji je Vojvodina, a Novosađani su izborili plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja. Kada je reč o CEV kupu, odbojkaĆĄi Partizana će u ĆĄesnaestini finala igrati protiv pobednika duela između nemačkog HerĆĄinga i poraĆŸenog tima u 2. kolu kvalifikacija za Ligu ĆĄampiona (9. i 16. novembra).

Crvena zvezda će u 1. kolu Kupa CEV igrati protiv poraĆŸene ekipe u duelu 1. kola kvalifikacija za Ligu ĆĄampiona u kom se sastaju Mladost Brčko (BiH) i Lindaren Amrisvil iz Ć vajcarske.

Radnički iz Kragujevca u 1. kolu Kupa CEV igraće protiv poraĆŸene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu ĆĄampiona.

Utakmice 1. kola na programu su 12. i 19. oktobra.

OdbojkaĆĄice Ćœelezničara iz Lajkovca će u ĆĄesnaestini finala CEV kupa na megdan nemačkom Ć verinu (14. i 21. decembra).

U konkurenciji odbojkaơica u Kupu izazivača Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u ơesnaestini finala (14. i 21. decembar) protiv pobednika dvomeča 1. kola između slovačkog Brusna i letonske Rige.

Ub će u 1. kolu igrati protiv kiparskog Apolon Limasola, dok će Tent u 1. kolu igrati protiv rumunskog Rapida iz Bukureơta. Mečevi 1. kola će se odigrati 23. i 30. novembra.

Odbojkaơice Partizana igraće u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača igrati protiv belgijskog Ơalu Ơepel Lez Erlemona.

Odbojkaơi Spartaka iz Subotice naơtupiće u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača (12. i 19. oktobra) igrati protiv norveơkog Vikinga iz Bergena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.