U trendu

Srpski strelci posle uspeha na EP: Početak puta prema Parizu

BEOGRAD – Na Evropskom prvenstvu u Hamaru ostvarili smo istorijski uspeh osvajanjem devet medalja, četiri juniorske i pet seniorskih, a Srbija je prva u ukupnom plasmanu nacija, izjavio je danas predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik.

„Posle ovog šampionata sedmoro naših strelaca je kategorizovano u program Olimpijskog komiteta za Igre u Parizu. Ove godine verujem da ćemo ostvariti i prve kvote, a posebno smo srećni što stasava nova generacija juniora“, izjavio je Putnik na konferenciji za medije u Beogradu i zahvalio se na podršci Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije jer je, kako je naveo, streljaštvo skup sport i nije samoodrživ.

Zorana Arunović, koja je na šampionatu osvojila zlatnu timsku medalju i bronzu „u miksu“ sa Damirom Mikecom, izjavila je da bi svoj nastup ocenila „sedmicom“.

„Smatram da imam dosta mesta za napredak, što me posebno raduje pred SP u drugoj polovini ove godine“, rekla je Arunović i naglasila da je ekipno zlato prvi put osvojeno bez Bobane Veličković, ali da je ona, bez obzira što više nije sa nama, i dalje deo tima.

Damir Mikec je rekao da je kontinuitetom osvajanja medalja Srbija pokazala da je velesila u sportu.

„Zvanično smo prvi u Evropi kao tim, to je veliki uspeh i mnogo nam znači. Verujem da ćemo na Svetskom prvenstvu u Kairu ove godine doneti nove medalje i prve kvote za Pariz“.

Mlada Teodora Vukojević, koja je kao juniorka osvojila zlato u seniorskoj konkurenciji, zahvalila se kolegama na podršci, kao i Lazar Kovačević, koji je „u miksu“ sa Andreom Arsović osvojio srebro.

Arsovićeva je rekla da se u veoma uzbudljivom finalu isplatio uloženi rad.

„Verujem da ćemo u budućnosti samo nastaviti da nižemo rezultate. Posebno hvala mom treneru Draganu Doneviću. Ovo je samo početak našeg puta prema Parizu“, istakla je Arsovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar