Stav svih srpskih klubova: Nećemo u Split i Dalmaciju!

Vaterpolo savez Srbije i srpski klubovi uputili su danas dopis Upravnom odboru Regionalne lige, u kome se ističe da iz bezbedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone.

VŠ i klubovi doneli su odluku na sastanku u Kući vaterpola nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu pred meč sa Mornarom u Regionalnoj ligi proteklog vikenda.

„Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar — VK Crvena zvezda, gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas taj napad se nije završio tragičnim ishodom“, navodi se u dopisu.

Dodaje je da je „ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident“.

„Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni. Inicirano navedenim, rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bismo analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake. Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbednosnih razloga“.

U dopisu piše i da je za VK Crvena zvezda u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, pa se upućuje molba da se izmesti mesto odigravanja kako bi se završilo takmičenje.

„Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara“, zaključuje se.

U napadu je najteže prošao golman Aleksandro Kralj, koji je morao da skače u more u begu i ima povrede nosa i posekotinu nože, Dušan Vasić je dobio udarce u potiljak, a Miloš Maksimović u nogu.

(Tanjug)

6 komentara
 1. AA ( americki alah)

  jel ono ma, gle cuda, bas u splitu onaj ustasa davio vojnika JNA u tenku? I jos onako shodno njihovom genocidno.sadistickom gemu su objavili kako to cetnik davi ustaskog vojnika. Rvati su sljam, na zalost, sadisti, kompleksasi, genocidan narod, mada za mene nisu narod, nego su IZROD

 2. IZ Prve Ruke

  Jedan od najustaškijih gradova. Znam iz ličnog iskustva. A isto tako kad ti isti splićani dođu Bg manji su od makova zrna. Njih kao ništa ne zanima. Šta ke bilo… bilo je…A kad su na svom terenu odmah žele pokazuju svoju (ne)kulturu…Čast izuzecima..A i za njih nisam 100 % siguran.

 3. Anonimni

  bedurije Splitske,,nemaju sta da zderu,,ali zato fasizam upraznjavaju maximalno i za vreme tita

 4. dragan

  Dragi Prijatelji doneli ste pravu odluku Setite se da su u Splitu bacali automobile u more sa BG tablicama takodje je Rajko Mitic kapiten Zvezde izveo sa terena celu fudbalsku ekipu zbog slicnog incidenta.Moj predlog u sledece 3 godine ne ici u Split.Split je poznat grad po ustastvu,govorim to iz iskustva jer sam doziveo strahotu samo zato sto sam Srbin. Pozdrav

  1. Matorac

   Dragane, sportisti su doneli pravu odluku. Sledeći korak mora da bude taj da svi Srbi donesu takvu odluku – da više niko nikad ne ode tamo na odmor. Ni leti ni zimi. Da im ni evro ne ostave.Prosto i lako izvodljivo.

 5. Anonimni

  Ko da si procitali sta sam napisao!

Napišite komentar