U trendu

Stiv Ker nezadovoljan uredbom Donalda Trampa

Trener košarkaša Golden Stejta Stiv Ker rekao je da je uredba predsednika SAD Donalda Trampa da se zaustavi prihvatanje izbeglica iz Sirije i privremeno zabrani ulazak u zemlju gradjanima sedam pretežno muslimanskih zemalja „užasna ideja“.

„Govorim kao neko čiji je član porodice bio žrtva terorizma, kada sam izgubio oca. Ako pokušavamo da se borimo protiv terorizma zabranom ulaska ljudima u našu zemlju, tako što idemo protiv svojih principa i stvaranjem straha, mislim da je to pogrešan način“, rekao je Ker novinarima, posle utakmice sa Portlandom.

Tramp je u petak privremeno zabranio ulazak izbeglica iz Sirije u SAD, a tromesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Sirije, Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

„Mislim da je to šokantno. Mislim da je to užasna ideja. Porodice su razdvojene i zabrinut sam šta će ovo značiti za bezbednost u svetu“, dodao je Ker.

Njegov otac Malkolm Ker ubijen je 1984. godine u Bejrutu, gde je bio postavljen za predsednika Američkog univerziteta. Stiv Ker je tada imao 18 godina.

Trener Golden Stejta u više navrata je otvoreno pričao o pitanjima kontrole oružja, a u emisiji Džerija Springera izrazio je nezadovoljstvo izborom Trampa za predsednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.