U trendu

Stojković: Kažu bolji smo od Partizana, teren će sve reći…

BEOGRAD – Fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković kaže da je duel protiv Partizana u Humskoj najvažniji do kraja godine i da, iako je svestan da mnogi pričaju da je njegovog tim bolji od večitog rivala, to mora da pokaže na terenu.

Stojković u izjavi Tanjugu ističe da u derbijima nikad nije bilo favorita, pa smatra da to nije ni sada nije slučaj kada aktuelni šampion, lider na tabeli i učesnik Lige šampiona gostuje Partizanu.

„Videćemo u nedelju ko je bolji, za sada smo mi prvi, igramo Ligu šampiona i zato ljudi pričaju da smo kvalitetniji. Ipak, derbi je specifičan i tu nema favorita, ko god je igrao zna o čemu pričam. Sve će se videti na terenu“, rekao je Stojković Tanjugu.

Stojković ističe da crveno-beli imaju vremena da se „osveže“ posle teškog meča sa Napolijem (0:0) u utorak u Ligi šampiona.

„Imamo dosta vremena da se odmorimo posle Napolija i spremimo za Partizan. Predstojeći meč je najbitniji u polusezoni jer je prioritet prvenstvo i odbrana titule. Sve misli su usmere ka derbiju“.

Ključni detalj u derbiju leži u motivaciji i većoj želji, dodaje Stojković verujući da će oni biti više na Zvezdinoj strani.

„Partizan ne može da ima veću motivaciju od nas, svi ulazimo sa 100 odsto… Prošli derbi smo mi ušli sa više želje i zato smo pobedili, očekujem da će isti ishod biti i sada u Humskoj. Sigurno je nećemo biti opušteni, šanse u derbijima su uvek 50-50… Ko bude bolje ušao i više hteo pobedu doći će do nje“, kaže Stojković, koji u derbijima ima skor 1-2-0 iz prošle sezone.

Na upozorenje da je 2003. godine Partizan, posle duela u Ligi šampiona protiv Real Madrida (0:0), samo četiri dana kasnije ubedljivo izgubio derbi (3:0), Stojković odgovara da je uveren u pravu pripremu nakon Napolija.

„Pripremićemo se na najbolji način. Siguran sam da će trener Vladan Milojević tražiti od nas da budemo maksimlno skoncentrisani i sa puno naboja“, zaključio je Stojković.

Večiti derbi, 158. po redu, igra se u nedelju od 19 sati na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar