U trendu

Sud u Lozani dodelio bodove Albaniji

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) odbio je danas žalbu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i pobedu u kvalifikacionoj utakmici za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije dodelio gostima.

CAS smatra da je FSS odgovoran za prekid meča, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3.

Sud u Lozani je, kako se navodi u obrazloženju, prihvatio albansku žalbu, jer nije pronašao dokaz da su gostujući igrači odbili da nastave meč, dok je prekid usledio usled loše organizacije i nasilnog uletanja navijača.

„Veće je utvrdilo da je susret prekinut zbog loše organizacije meča, napada na igrače Albanije i nasilničkog ponašana navijača, uključujući i jednog pripadnika obezbeđenja“, navodi se u objašnjenju.

CAS je potvrdio odluku UEFA da se Srbiji oduzmu tri boda, te naredio odigravanje sledeca dva meca kod kuce bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Fudbalskom savezu Albanije potvrđena je kazna od 100.000 evra, jer se smatra odgvornim za dron sa zastavom velike Albanije koji se u 41. minutu pojavio iznad terena.

Nakon ove odluke Albanija deli drugo mesto u grupi sa Dancima sa po 10 bodova, iza Portugalije sa 12, dok Srbija sada ima minus dva boda, što znači da više nema ni teoretskih šansi da se ode na šampionat Evrope u Francuskoj.

Ovoj odluci obradovao se i Edi Rama, albanski premijer, što je i napisao na svom Tviter nalogu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.