U trendu

Sudija koji nije video Ronaldov gol u Beogradu dobio otkaz

Glavni arbitar sa meča Srbije i Portugala (2:2) Dani Makeli prekinuo je saradnju sa pomoćnim sudijom.

Pomoćnik Mario Diks dobio je otkaz i više neće biti član ove sudijske trojke nakon velikog previda na meču Srbije i Portugala kada nije video pogodak Kristijana Ronalda. Sporna situacija se desila na njegovoj polovini terena.

Lopta je prešla gol liniju, a onda je nazad u polje odbio Stefan Mitrović. Gol nije priznat, a Kristijano je u znak protesta bacio kapitensku traku na zemlju i odmah otišao ka svlačionici i pre kraja susreta.

Makeli je saopštio da više neće sarađivati sa pomoćnikom, pa Diks neće suditi na Evropskom prvenstvu, njega će zameniti Jan de Vris.

“Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati“, prenose holandski mediji Makelijevu izjavu.

Diks je ubrzo uzvratio.

“Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom, jer je izgubljeno poverenje u našoj saradnji. Zaista sam se nadao većoj podršci, razumevanju i poverenju posle uspešne saradnje svih ovih godina“, procedio je Diks, prenosi Nova.rs.

Ovakav epilog se očekivao jer se odmah nakon meča izvinio Ronaldu i Portugalcima.

Podsetimo, traku je sa terena pokupio vatrogasac Đorđe Vukićević, a na aukciji je ona dostigla cenu od 7.500.000 dinara.

Makeli će narednu međunarodnu utakmicu suditi u četvrtak na „Madrigalu“ na kome će Viljareal dočekati zagrebački Dinamo sa namerom da sačuva gol prednosti sa „Maksimira“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar