U trendu

Šumijev menadžer: Vreme je da porodica svetu kaže pravu istinu

Najstrožije čuvana tajna u svetu sporta u 21. veku svakako je ona koja se tiče zdravstvenog stanja legendarnog vozača Formule jedan, Nemca Mihaela Šumahera.

Njegov dugogodišnji menadžer i prijatelj Vili Veber (74) rekao je za nemačke medije da ne razume više zbog čega Mihaelova porodica još ćuti i krije podatke o njegovom stanju, kada armija fanova bivšeg vozača F1 od decembra 2013. kada je pao na skijanju, čeka bilo kakvu informaciju.

„Poslao sam cveće i čestitku za Mihaelov rođendan, ali od porodice nisam dobio nikakav odgovor. Tužan sam zbog toga. Milioni ljudi žele da znaju šta se događa. Šumaherova porodica mora im reći pravu istinu. Siguran sam da i kad nešto kažu da ne govore istinu. Kad mi zazvoni telefon u kući, uvek pomislim da me to Mihael zove. Nada nikad ne umire“, rekao je Veber.

Šumaher je krajem 2013. pao u komu a od septembra 2014. nalazi se u svom domu na ženevskom jezeru, u kojem vrhunski stručnjaci do danas brinu o njemu. Koliko je skupo Šumijevo lečenje najbolje govori to što je njegova porodica prodala privatni avion i vilu da bi mogli da pokriju troškove.

Vili Veber veruje da se porodica slavnog vozača boji da će on, ako vidi u kakvom je stanju Mihael, sve reći medijima.

„Boje me se, to je sigurno. Misle da bi potrčao i sve potom ispričao novinarima. To nije istina, potpisao bih i ugovor o ćutnji i čuvanju tajne ako treba“, rekao je Veber.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.