Sutra takmičenje auto-slalom u Rakovici

Na parkingu fabrike „IMR“, ispred zgrade opštine Rakovica u subotu 14. avgusta odrzace se prvi „N-Gage Rakovica auto-slalom“.

Na stazi dužine 820 metara takmičari će skupljati bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko ce biti voženo, a koji će im se računati u Šampionatu Srbije.

Verifikacija i tehnički pregled su zakazani za 14. avgust u 09.00 casova, prvi trening je u 12.15, prva vožnja će početi u 14.30, a druga i treća u 16.00, odnosno 17.30. Svečano zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika zakazano je za 20.00 časova.

Auto slalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Prednost ove discipline u poredjenju sa drugim je što na auto slalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.

Svetska automobilska federacija (FIA) auto slalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već treću godinu organizuje nacionalni šampionat u auto slalomu.

Prvi „N-Gage Rakovica auto-slalom“ održava se u sklopu manifestacije „Rakovičko leto 2016“, a realizuju ga ASK „Rakovica Rally Team“ uz pokroviteljstvo Opstine Rakovica i saradnju sa N-Gage Racing-om.

Slogan organizatora je „Trkanju je mesto na stazi, a ne u saobracaju! Dodjite da se trkamo!“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.