U trendu

Sutra žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica

BEOGRAD – Žreb za predstojeće Evropsko prvenstvo odbojkašica održaće se sutra u Skupštini Grada Beograda.

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije (OS S), ceremonija žreba za EP u konkurenciji odbojkašica održaće se od 20 sati, uz direktne prenose TV Arena Sport i RTS.

Kapiten i tehničar Srbije Maja Ognjenović učestvovaće u ceremoniji žreba kao ambasador EP 2021, a žrebu će prisustvovati i po jedan ambasador EP iz Bugarske, Hrvatske i Rumunije.

Pored Ognjenović, ambasadori su još Tijana Bošković iz Srbije, Žana Todorova i Elica Vasileva iz Bugarske, Nikolina Božičević i Samanta Fabris iz Hrvatske i Njeka – Obiamaka Onjejekve i Adelina Budai Ungureanu iz Rumunije.

Gradovi domaćini EP su Beograd, Plovdiv, Zadar i Kluž, a na šampionatu Evrope za odbojkašice, koji je na programu je od 18. avgusta do 4. septembra, igraće Srbija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Belorusija, Švajcarska, Švedska, Ukrajina, Grčka, Španija, Slovačka, Finska, Francuska, Mađarska, Češka i Bosna i Hercegovina.

Utakmice grupe A igraće se u Beogradu, B grupe u Plovdivu, C grupe u Zadru i D grupe u Klužu.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. avgusta.

Utakmice osmine finala i četvrtfinala će se odigrati u Beogradu i Plovdivu, a polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u glavnom gradu Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.