U trendu

Švajcarci tvrde: Novaka će napustiti još jedan sponzor, i to najmoćniji

Nastavila se kampanja protiv Novaka Đokovića kada su u pitanju velika sponzorstva, Švajcarci prizivaju raskid sa Lakostom.

Prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt „Lucerner Cajtung“, izvesno je da će Lakost prestati da sarađuje sa Novakom.

„Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg francuskog tenisera Lakost. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje“, navodi Vajman.

Novaka nije bilo na Australijan openu, a previše odsustva sa turnira smanjilo bi prisutnost brenda.

„Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama“.

Već je viđena druga teniserka kao ambasadorka.

„Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost“, navodi se u tekstu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.