U trendu

Ć vajcarska u drugoj rundi, istorijska pobeda Albanije

Fudbaleri Ơvajcarske plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva, poơto su večeras u Lilu odigrali bez golova s domaćinom Francuskom, koja je ranije obezbedila plasman.

U drugoj utakmici Grupe A, Albanija je pobedila Rumuniju sa 1:0 i takmičenje zavrơila na trećem mestu tabele.

Francuska ima sedam bodova, Ć vajcarska pet, Albanija tri, a Rumunija jedan bod.

Francuska je posle dve pobede i obezbedjenog plasmana igrala u kombinovanom sastavu, a najbolje prilike imala je u prvom poluvremenu, kada je Pol Pogba u razmaku od nekoliko minuta prvo promaĆĄio „zicer“, a onda pogodio prečku.

Ơvajcarska je u prvom poluvremenu imala jedan dobar ơut, a u drugom je povećala posed lopte i kontrolisala igru, ali nijedna ekipa nije uspela da napravi nijednu izglednu ơansu.

Francuska je u finiơu imala joơ jednu dobru ơansu, ali je Dimitri Paje pogodio prečku.

Najzanimljiviji detalji susreta u Lilu desili su se u prvom poluvremenu, ali nisu imali veze sa igrom. Prvo je u jednom duelu pukla lopta i morala je biti zamenjena, a potom je i Pogba pocepao dres Taulantu DĆŸaki.

Albanija nije imala ơanse da se plasira u osminu finala, dok je Rumunija imala samo teorijske ơanse, ali su ovi rivali u Lionu odigrali neơto zanimljiviji meč nego onaj ơto je bio u Lilu.

Albanija je večeras ostvarila prvu pobedu na evropskim prvenstvima, osvojila prve bodove i postigla prvi gol. Heroj nacije je Armando Sadiku, koji je u 43. minutu glavom iskoristio centarơut Ledijana Memuơaja i postao prvi strelac svoje zemlje na velikim takmičenjima.

Rumunija je u drugom poluvremenu uspostavila ravnoteĆŸu i pokuĆĄavala da postigne gol, a najbolju priliku imala je u 77. minutu, kada je Florin Andone pogodio prečku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.