U trendu

Švajnštajger: Vreme je za novi korak u karijeri

Fudbalski reprezentativac Nemačke Bastijan Švajnštajger oprostio se od navijača minhenskog Bajerna i poručio da nije lako doneo odluku da pređe u Mančester Junajted.

„Posle 17 neverovatnih godina u Bajernu, i 15 nacionalnih trofeja, odlučio sam se za novi korak u karijeri. Imao sam sreću da igram u neverovatnom timu i pred sjajnim navijačima. Ovo je bila veoma teška odluka, jer je Bajern važan deo mog života. Moj novi tim je Mančester Junajted, nadam se da razumete moju odluku. Niko ne može da nam oduzme neverovatne godine, koje smo proveli zajedno“, napisao je Nemac na društvenim mrežama.

Švajnštajger je za prvi tim Bajerna debitovao 2002. godine i za Bavarce zabeležio 500 nastupa i 67 puta se upisao u listu strelaca.

Na njegovom dolasku insistirao je menadžer Junajteda Luj Van Gal, koji ga je svojevremeno trenirao u Bajernu. Zanimljivo je da će Švajnštajger postati prvi Nemac u dresu tima sa Old Traforda.

On je za Nemačku na 111 utakmica postigao 23 gola i bio deo tima „pancera“, koji je prošle godine osvojio Mundijal u Brazilu.

(Tanjug)

https://twitter.com/BSchweinsteiger/status/620245849516417024/photo/1

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar