U trendu

Svaka čast: Novak sponzoriše razvoj talentovanog dečaka (video)

Ispred Novaka Đokovića je još nekoliko godina profesionalnog tenisa, ali se polako traži naslednik za najboljeg srpskog tenisera i sportistu svih vremena.

Nekoliko mladih igrača bi narednih godina moglo da igra veliku ulogu na glavnoj sceni svetskog tenisa, ali posebnu pažnju privlači jedan dečak.

U pitanju je osmogodišnji Mihailo „Milo“ Topić, otkrovenje Novakovog dugogodišnjeg trenera Marjana Vajde, koji je već privukao pažnju Teniskog saveza Srbije, ali i Đokovićevu.

Đoković je odlučio da sponzoriše razvoj Mihajla kojem se predviđa velika karijera. On je već daleko ispred svojih vršnjaka kada su u pitanju nivo tehnike i treninga. Njegov trener Pavle Bulić posebno ističe fotografsko pamćenje mladog Topića koje mu omogućava da brzo razvoja nove igračke veštine.

Topića odlikuju snažni udarci, brz rad nogu, te ritert na kojem bi i Đoković mogao da mu pozavidi. Naravno, već ga zovu „Mali Nole“.

Mihailo se još ne takmiči na turnirima, plan je da počne kada napuni deset godina, ali rutinski dobija trening mečeve protiv starijih i većih dečaka.

Đoković je uvideo talenat koji poseduje ovaj dečak, pa je još prošle godine trenirao s njim, prenosi B92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.