Švedska slavi 100, a Srbija 10 godina karlinga

Švedska karling asocijacija obeležava 100 godina postojanja, a proslavi u Karlštadu prisustvovaće i potpredsednica Nacionalnog saveza za karling Srbije Dara Gravara, koja učestvuje na Svetskom prvenstvu mešovitih parova.

Foto: Wikipedia/Glenlarson

Foto: Wikipedia/Glenlarson

Kako je saopštio Karling savez Srbije, glavna proslava odrzazće se tokom petog Svetskog kongresa, koji će se održati sredinom septembra u Stokholmu, upravo je Beograd, gde je održan četvrti kongres, predao „štafetnu palicu“ predsedniku Švedske karling asocijacije Mikaelu Marklundu.

Proslava švedskog saveza je prilika i da se obeleži 10 godina karlinga u Srbiji, podsećanjem na šampionat Evrope u Bazelu 2006. godine, prvog velikog takmičenja na kojem je učestvovao srpski tim.

„U ovih 10 stigli smo od prvog učešća na Evropskom do prvog učešća na Svetskom karling prvenstvu, a pre tri godine je naša muška reprezentacija osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u grupi C. Svi navedeni uspesi su postignuti bez postojanja hale za karling gde bi naši reprezentativci i svi drugi zainteresovani mogli da treniraju svakodnevno“, navode iz Karling saveza, uz posebnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije (OKS) i ljudima iz dijaspore koji su omogućili da ekipa 2006. godine otputuje u Bazel.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar