U trendu

Svet šokiran potezom bivše prve teniserke sveta: „Ovo je bizarno i odvratno“

Viktorija Azarenka predala je meč trećeg kola Mastersa u Majamiju protiv Linde Fruhvirtove. Azarenka je od 279. teniserke sveta gubila 6:2, 3:0 i onda bez ikakvog objašnjenje predala susret. Pružila je ruku sudiji i napustila teren.

„Najčudnije i najnepoštenije povlačenje koje sam ikad videla u tenisu. Zaista nije imala nikakvih zdravstvenih problema, samo je želela da protivnici ukrade trenutak slave“, rekla je šokirana komentatorka meča.

Linda Fruhvirtova je pobedom nad Azarenkom postala prva igračica nakon Marije Šarapove i Tatiane Golovin mlađa od 17 godina koja se plasirala u osminu finala u Majamiju. Pobeda protiv Azarenke bila joj je najveća u dosadašnjem delu karijere.

„Ovo nije bilo lepo i mislim da će WTA morati da ispita celu situaciju. Bizarno je i bez poštovanja prema publici, sudiji i posebno prema suparnici. Ružan je način na koji je ovo uradila“, komentarisala je Danijela Hantuhova, nekadašnja peta teniserka sjeta.

Azarenka: Nije ni trebalo da igram

Azarenka se oglasila nakon žestokih kritika teniske javnosti. Rekla je da prolazi jako stresan period u životu i da nije ni trebalo da započne meč kad je već bila u lošem stanju. Najavila je da će pauzirati od tenisa.

Podsetimo, nedavno je legendarna beloruska teniserka pozvala na prekid rata u Ukrajini i Ukrajince nazvala braćom. Nakon toga se u jednom meču rasplakala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.