U trendu

Svetski mediji: Deportacija Đokovića menja istoriju tenisa

MELBURN – Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu i potom deportuju Novaka Đokovića glavna je vest u svim svetskim medijima.

Australijski mediji uglavnom podrzavaju odluku Federalnog suda, a neki idu tako daleko da su u obraćanju Đokoviću koristili psovke preko naslovne strane.

Španska Marka donosi analizu Matsa Vilandera koji kaže da se nalazi u stanju šoka i da odluka o deportaciji Đokovića može da promeni istoriju tenisa.

Takođe, prenose i izjavu Novakovog oca Srđana, koji je deportaciju Novaka iz Melburna uporedio sa atentatom.

Engleski Bi Bi Si (BBC) donosi reakciju nekada prvog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja, koji je podržao Novaka Đokovića, rekavši da ga veoma poštuje i da ceni sve što je učinio za tenis.

Britanski javni servis bavi se i analizom narednih turnira na kojima će najbolji svetski teniser moći da nastupi.

Agencija Rojters donosi izjave brojnih tenisera i teniserki, koji su u velikom broju podržali Novaka Đokovića.

Na stranu najboljeg svetskog igrača stali su srpski teniseri u Melburnu, predvođeni Miomirom Kecmanovićem, potom Vasek Pospišil, Sergej Stahovski, Džon Izner, Aliz Korne.

Francuski L’Ekip donosi tekst Žilijena Rebulea u kome autor konstatuje da je Đoković izgubio bitku.

„Najbolji igrač na planeti morao je da se pokloni svetu kakav poznajemo. Izvanredan nivo tenisa koji proizvodi i legenda koju piše ne postavljaju ga ni iznad zakona ni iznad ljudi. Gotovo božanska aura i samopouzdanje, to je veličanstveno, sija. A ponekad je zaslepljujuće“, kaže se u tekstu izveštača L’Ekipa iz Melburna.

Londonski Tajms konstatuje da je saga o Đokoviću konačno završena i bavi se analizom ko bi mogao da nasledi devetostrukog šampiona u Melburnu.

Logično, najveće šanse se daju Danilu Medvedevu i Aleksandru Zverevu, koji igraju sjajno na tvrdoj podlozi.

Rafaelu Nadalu nije jedan od kandidata za trofej, jer je u karijeri samo jednom bio šampion Australijen opena, daleke 2009. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)